Saturday, March 12, 2016

Reducerea gunoiului si reciclarea in timpul mutarii



Mutarea intr-o noua locuinta este un adevarat proces: de la mutarea mobilei, transportarea acesteia si pana la mutarea propriu-zisa. De altfel, mutarea presupune si utilizarea a numeroase materiale pentru impachetare, dar si schimbarea acelor obiecte pe care nu le mai folosesti, cum ar fi electronicele. Ei bine, toate acestea atrag dupa sine si nevoia de a recicla, procedeu ce este valabil  pentru obiectele folosite pentru mutare si care include reciclare electronice in mod corect astfel incat sa nu fie afectat mediul inconjurator.

Un alt aspect important este acela de a-ti acorda suficient pentru a sorta lucrurile ce urmeaza a fi reciclate inainte de a te muta tocmai pentru a evita suprasolicitarea si pentru a-ti acorda timpul necesar pentru a gasi cele mai bune optiuni de refolosire, reciclare si chiar pentru a sti unde si cum sa le arunci in mod sigur.

Optiuni de reciclare:

Obiecte
Optiuni de reciclare
Exemple
·         Cartoane
·         Sticle si borcane
·         Doze de metal
·         Hartie
·         Sticle din plastic, , cani, cupe si containere
Poti recicla multe din aceste obiecte prin intermediul containerelor speciale pentru reciclare puse la dispozitie de asociatia de locatari a cladirii in care locuieste sau de catre primarie

reciclare obiecte

·         Cabluri electrice
·         Electronice

Reciclare sigura
Contacteaza centrele specializate pentru astfel de reciclare electronice.
reciclare electronice
·         Pungi de plastic
·         Folie de plastic
Reciclare
Recicleaza pungile de plastic si folia de aluminiu in containerele special concepute pentru acest lucru sau in centrele de colectare
reciclare pungi de plastic
Mancare
 Doneaza

Da mancarea vecinilor sau doneaz-o unei cantine.
doneaza mancare

·         Imbracaminte si incaltaminte
·         Vase
·         Mobila
·         Unelte
Doneaza sau vinde

·         Doneaza obiectele unei organizatii caritabile.
·         Vinde-le fie personal, intr-o consignatie sau online.
·         Pur si simplu doneaza-le

doneaza imbracaminte
Imbracaminte uzata
Recicleaza
Imbracaminte care nu mai poate fi refolosita poate fi reciclata. Pune-o impreuna in pungi si insemneaza-le cu ”haine de reciclat”. Lasa gramada de haine in containere de reciclare sau la magazinele care accepta haine folosite drept donatii.
recicleaza imbracaminte
·         Aparate
·         Baterii
·         Saltele
·         Fier vechi
Reciclare si eliminare in conditii de siguranta
Cauta acele firme, companii care se ocupa de astfel de reciclare

recilcare electrocasnice

Impachetarea

Foloseste materiale de impachetare reutilizabile sau reciclabile. Astfel, impacheteaza-ti cutiile cu materiale de umplutura reciclabile sau reutilizabile precum prosoape, paturi, servetele din panza, imbracaminte, ziare, pungi reutilizabile si franghie.

Produse de curatenie


Foloseste ultimele produse de curatenie in timpul ultimei tale curatenii generale a proprietatii din care te muti. Acest lucru va limita numarul de produse pe care trebuie sa le arunci sau sa le iei cu tine.

Refoloseste sau recicleaza cutiile si lazile

Foloseste lazi reciclabile in loc de cutii de carton. Exista o serie de companii care iti vor livra cutii reutilizabile si consumabile pentru mutari locuinte direct la tine acasa si le preiau dupa ce mutarea a avut loc. Un astfel de exemplu este reprezentat de firma de mutari, Continental Movers, firma ce pune la dispozitia clientilor sai cutii din carton, care pot fi fie achizionate contra cost si ulterior refolosite sau reciclate de client, fie pot fi date inapoi companiei.

Firma de mutari Continental Movers

Continental Movers este o firma specializata in mutari locuinte si sedii de birouri a carei activitate a inceput din 2010. Aceasta se ocupa cu mutari mobila si ofera clientilor sai expertiza sa si le pune la dispozitie o echipa de oameni bine pregatiti si adevarati profesionisti in domeniu. 

In ceea ce priveste reciclarea, Continental Movers este parte a proiectului RECICLARE DEEE si detine  toate certificarile SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR OHSAS 18001:2008, autorizatii de Mediu, autorizatie de Gospodarire a Apelor, autorizatie de Securitate la Incendiu.Drept urmare, aceasta se poate de ocupa de reciclare electronice in cel mai bun mod cu putinta.

No comments:

Post a Comment