Friday, March 4, 2016

Cum depozitam corect?

Te-ai hotarat sa te muti intr-o noua locuinta si nu stii unde sa-ti depozitezi bunurile? Cea mai la indemana varianta pe care o ai este aceea de a apela la serviciile unei firme de mutari ce pune la dispozitia clientilor sai si spatii de depozitare. O astfel de firma este si Continental Movers. Aceasta ofera pe langa servicii precum mutari mobila, transport mobila si depozitare. Totusi, avand sediul in Bucuresti aceasta nu ofera decat depozitare mobila Bucuresti.

Mutarea intr-un depozit

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l retii atunci cand alegi un spatiu de depozitare este acela de a pastra cu tine actele si documentele importante, chiar daca depozitarea mobilei va fi de scurta durata. Este posibil sa cauti printre lucrurile pe care le-ai lasat in depozit acte ce-ti sunt necesare dar acest lucru se face adesea contra unei taxe, iar in plus necesita timp si rabdare.

Cum este mobila mea depozitata? Multe firme de mutari si depozitare folosesc spatii de depozitare de tip container, cu toate ca majoritatea apeleaza la cutii din carton pentru depozitare. De altfel, orice obiect care este mult prea mare pentru a incapea intr-un astfel de container va fi depozitat separat. Reprezentantul firmei de mutari te va sfatui in acest caz. Obiectele cele mai comune ce sunt lasate libere sunt scarile, carpetele si uneori canapelele si scaunele.

Companiile mici de mutari folosesc uneori spatiile de depozitare apartinand unei a 3-a parti ( de obicei a unei companii care se ocupa cu acest lucru) si astfel obiectele dumneavoastra vor fi depozitate intr-o camera.

Lucruri ce nu sunt prevazute pentru depozitare

Incearca si muta hainele si obiectele personale, etc pe care nu le trimiti in depozit. Pune-le intr-o camera separata si inchide usa. Spune-i sefului echipei de mutari ce trebuie sa plece si ce ramane. Nu fa greseala de a spune ca totul trebuie sa plece, pentru ca acestia vor lua tot ce nu este fixat.

Mentine zonele de tranzit libere

Atunci cand mobila ajunge in depozit, echipa de mutari va avea mult mai mult spatiu de lucru si va trebui sa aleaga cu grija ceea ce vor lua in van. Acest lucru va lua putin mai mult timp decat o mutare rapida. Trebuie inspectata fiecare camera si cautata exact acea piesa de mobilier care se potriveste in gaura din container. Este ca un fel de puzzle gigantic.

Obiectele albe

Toate trebuie sa fie deconectate, spalate cu detergent pentru a evita prezenta mirosurilor neplacute si apoi complet uscate. Nu-ti doresti ca frigiderul sau congelatorul tau sa se decongeleze in interiorul depozitului inconjurat de paturi, saltele, imbracaminte, etc.

Impachetarea

Pentru a salva mai mult spatiu, exista si posibilitatea de a lasa obiectele in sertare asa cum sunt ele. Daca corpul dulapului este prea greu dar sertarele si picioarele sunt suficient de puternice, echipa de mutari le va lua si va cara corpul in van si apoi va pune si sertarele. Totusi, ai grija sa scoti obiectele ce se pot sparge.

Obiecte electrice

Daca poti impacheteaza-le in ambalajul original, daca nu foloseste cutii de carton mai mari decat echipamentul si inconjoara-l cu asternuturi sau haine pentru a-l proteja. Marcheaza in mod clar pe cutie ”fragil”. Iar, in cazul in care ai obiecte electronice ce nu-ti mai folosesc, intereseaza-te caci exista firme de mutari, asa cum este si Continental Movers, care se ocupa si de reciclare electronice.

Obiecte ce nu pot fi depozitate

Verifica cu firma de mutari obiectele si bunurile pe care acestia nu le pot depozita, dar alimentele si obiectele inflamabile precum vopseaua, benzina, s.a.m.d. cu siguranta ca nu vor fi permise intr-un spatiu de depozitare si daca da acestea vor fi neacoperite absolut deloc de asigurare. Sa nu mai mentionam si faptul ca acestea pun in pericol de incendiu si deteriorare celelalte obiecte depozitate.

Fa o lista

Firma de mutari va face o lista cu tot ceea ce acestia depoziteaza, dar daca faci si tu o lista cu tot ceea ce vei pune in spatiile de depozitare si in cutii si apoi le vei numerota si marca cu locul in care acestea sunt destinate, acest lucru te va ajuta atunci cand va trebui sa le asezi in noua locuinta. Nu-ti vei aminti niciodata exact ce se afla in fiecare cutie, mai ales daca acestea au stat in depozit pentru o perioada buna de timp.

Asadar, respectand aceste sfaturi te vei bucura de o mutare a mobilei sigure, dar, mai ales vei fi lipsit de orice fel de grija si ingrijorare atunci cand vine vorba de mobila, bunuri si depozitarea acestora. Alege intotdeauna acea firma de mutari ce inspira incredere, cere toate informatiile care te intereseaza, iar in cazul in care aceasta dispunde de spatii de depozitare informeaza-te cu atentie asupra modului in care acestea sunt construite si daca sunt prevazute cu sisteme de protectie si supraveghere.

No comments:

Post a Comment